TAJNA NAŠEG USPJEHA

Tko ne bi ljepotu htio zauvijek zadržati na licu, a ono što nas muči, poput tankih, blijedih usnica, nepravilnih, presvijetlih ili neprirodno prorijeđenih obrva, rijetkih trepavica zauvijek poslati u zaborav? Pa, zadržite je, ništa lakše, čak je i naglasite, jer ljepota je dostupno stanje. Odlučite se za permanentni make-up i zaustavite, ne samo ljepotu već i vrijeme na svom licu. Fine linije trajne šminke traju od tri do pet godina, a aplikacija trajne šminke na licu ženi "oduzima" i desetak godina, naprosto je pomlađuje.

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O RADU - PERMANENT MAKE UP ANE PFLUMM

KRV.. nećete vidjeti. Pigmenti se unose u gornji sloj kože.
BOL.. nećete osjetiti, koža je zaštičena lokalnim anestetikom i osjećati ćete samo lagano crtkanje iglicom.
BOJE... ne izazivaju nikakvu alergijsku reakciju.
IGLICE.. minijaturne igle za jednokratnu upotrebu, vadimo ih iz orginalnog sterilnog pakiranja.
IZLAZAK U JAVNOST... je moguć odmah nakon tretmana; izgledati ćete posve normalno, ali puno bolje.
TRAJNOST... fine linije traju 3 - 5 godina. S vremenom postaju svijetlije, ali jednolično.
USPJEH... neće izostati! Prve ćete komplimente ćuti već nekoliko sati nakon zahvata.
TRETMAN ... je potreban samo jedan, jer mi zahvat u prvom tretmanu izvodimo savršeno. Više naknadnih pigmentiranja u kratkom roku ne poboljšava rezultat, već samo oštećuje kožu. Za vašu sigurnost nudimo Vam jedan besplatan kontrolni pregled do 3 mjeseca nakon prvog tretmana.
KLIMATSKO OGRANIČENJE NE POSTOJI, TRETMAN MOŽETE OBAVITI I LJETI !

TRAJNO ISCRTANA PRIRODNA LJEPOTA

Sve o očekivanju i predra­sudama ovog, nekad svjet­skog hita, idealnog za zvi­jezde s „red carpeta", a danas „must have" tretma­nu svake žene s manjkom vremena, a viškom želje za njegova­nim i lijepim izgledom saznali smo od Ane Pflumm, međunarodne edukatorice i stručnjakinje, koja je svoju vještinu permanentnog make-upa, prije više od dvadesetak godina, započela „pionir­ski" u Njemačkoj, zatim u Španjolskoj, a posljednjih 10 godina u Hrvatskoj i drugim zemljama Europe. Permanen­tni make-up je, doslovno rečeno, trajna šminka koja se specijalnom metodom i tehnikom aplicira na obrve, kapke i usne. Riječ je o metodi koja pruža be­sprijekoran izgled 24 sata na dan. Na taj način može se sakriti ili pak ispra­viti neka nepravilnost, a naglasiti ono najljepše na vama...

TRAJNA JE ŠMINKA KOREKTIVNA I DEKORATIVNA: Primjerice, ako imate tanke, blijede usnice, koje su izgubi­le svoju konturu, trajnim ćete im make-upom dati volumen, popunjenost, a ujedno ćete im odabirom boje, uskla­đene sa svojim licem, istaknuti ljepotu. Imate li nepravilne ili prorijeđene obrve s kojih ste izgubili dlačice zbog ožiljka iz djetinjstva, otpale su vam dlačice kao posljedica zračenja ili vas jednostavno priroda nije obdarila lijepim obrvama, možda ni trepavicama, a želite svome licu podariti simetričan i svježiji izgled, naglasiti prirodne crte lica - trajna ie šminka idealno rješenje.

PROČITAJTE CIJELI ČLANAK

MIKROPIGMENTACIJA TRAŽI STRUČNOST: Prvi korak k tome idealnom rje­šenju, nakon što ste se već čvrsto od­lučili za tretman trajne šminke, mudar je i pažljiv odabir idealnog stručnog permanent make-up vizažiste, koji bi po struci morao biti ili specijalizirani kozmetičar ili dermatolog, upozorava Ana Pflumm, međunarodna edukatorica i ekspert za permanentni make-up. Jer, savršeni trajni make-up ne nastaje, suprotno uobičajenom mišljenju, brzo naučenom tehnikom koja jamči uspjeh.

Tko se pažljivo informira, spoznat će da to obuhvaća više faktora: umjetnič­ku nadarenost, osnove vizažističke izo­brazbe, mnogo iskustva, svakodnevnu praksu, korištenje kvalitetnih uređaja i provjerenih pigmenata kao odraz zašti­te zdravlja klijenata i kako ne bi došlo do alergijskih reakcija. „Zato je najvaž­nije da s pažnjom odaberete osobu koja će vam izvesti tretman trajnog make-upa" - upozorava Ana Pflumm, iskusna ekspertica za trajnu šminku - ,,a k tome morate biti sigurni da ćete s tom uslu­gom dobiti individualan, a ne šabloniziran tretman." Očuvanje prirodnosti osnovni je uvjet, navodi također Ana Pflumm, čiji je to, i inače, stručni kreativni potpis u tretma­nu permanentnog make-upa, po koje­mu je prepoznatljiva. S druge strane pravi stručnjak za trajnu šminku, ma koliko želio omogućiti što većem bro­ju žena (i muškaraca) da se odluči za takav tretman, mora znati razlučiti re­alne od nerealnih očekivanja klijenata - kao što su golemo povećanje usnica, Permanentnom make-up tretmanu, što je duže u ponudi kao hit tretman, treba demistifikacija i razbijanje predrasuda - kazuje nam Ana Pflumm.

Zašto? Jednostavno zato što se mnogi njime bave neprofesionalno, u kućnoj radinosti, bez prave stručne podloge, uz sumnjive aparate, loše pigmentacijske boje koje tijekom vremena mijenjaju boju, oštećuju kožu, izazivaju infekcije. Žene misle da je normalno kako se postupak tretmana trajne šminke provodi uz krvarenje, bolove, otekline, višednevni oporavak nakon tretmana... To se ne smije događati, tvrdi Ana Pflumm, „ jer tretman mikropigmentacije ili trajne šminke je umjeren, ni­kako agresivan poput tetovaže, koja se izvodi u puno dubljim slojevima kože. Permanentni make-up se izvodi kroz fino pigmentiranje dvaju površinskih slojeva kože ( do dermisa), pa se na njoj stvara manje upadljiva korekcija nego kod tetovaže. Pigmenti, a najbo­lje je ako su to prirodne boje mineral­nog sastava, nanose se minimalno in- vazivnim, steriliziranim i jednokratnim iglicama, koje se utiskuju u kožu ispu­štajući željenu boju. Postupak se izvo­di na kremom prethodno anesteziranoj koži, pa j e stoga bezbolan. U nekim se­gmentima postupka tretman je ugodan, a u nekim, kao što je tretman unutar­njih strana trepavice, podnošljivo ne­lagodan, a to opet oscilira od klijenta do klijenta. Postupak se izvodi u jednom tretma­nu, koji traje od tri do četiri sata i nema neželjenih dugoročnih posljedica. Jedi­no što se može pojaviti, ovisno o tipu kože, a neposredno nakon tretmana, jest blago crvenilo, manji otok ili iri­tacija, koji prolaze već nakon nekoli­ko sati.

BOJE ZA PIGMENTACIJU koje i liječnici mogu preporučiti

BEZ PIGMENATA ŽELJEZNOG OKSIDA

Naše pigmentacijske boje ne sadrže pigmente željezovog oksida, kojima se prema našem iskustvu već unutar nekoliko mjeseci može promijeniti ton boje pigmentacije obrva od smeđe u narančastu/crvenkastu boju. Ako je smeđa pigmentacija već promjenila boju u crvenkastu, to se u mnogim slučajevima može korigirati i popraviti višestrukim prelaženjem našim pigmentacijskim bojama.
Što je u prošlosti obrva češće pigmentirana bojama koje sadrže željezov oksid, utoliko je za nas teže izvršiti korekciju boje kojom se želi postići željeni rezultat.

BEZ OGRANIČENJA ZA PREGLED MAGNETSKOM REZONANCOM!

Magnetska rezonanca daje vrijednu dijagnostičku pomoć, a tijekom posljednjih godina sve češće čujemo za slučajeve kod kojih su liječnici odbili pretragu magnetskom rezonancom kada su saznali da pacijent ima tetovažu ili trajnu šminku s bojama koje sadrže željezo-oksid. Razlog za odbijanje je taj što je tijelo pacijenta tijekom pretrage magnetskom rezonancom izloženo vrlo snažnim magnetskim poljima.

Pigmentacije s bojama koje sadrže željezo mogu se tijekom MR pretrage neugodno zagrijati i izazvati crvenilo te lagane opekotine u području u kojem su nanesene, jer se pomoću privlačne sile magneta čestice sa sadržajem željeza u pigmentacijskim bojama ispod kože, privlače i mogu oscilirati. Kod pigmentacija našim pigmentacijskim bojama potpuno ste sigurni, jer one ne sadrže nikakve pigmente sa željezovim oksidom. U slučaju da se morate podvrgnuti medicinskom pregledu, može se pomoću naših ocjena analiza skrenuti pozornost na sastojke naših pigmentacijskih boja. (Tekst i fotografije: Permanent Line Schneider Kosmetik, Njemačka)

 

"MOJA ISKUSTVA S TRAJNOM ŠMINKOM"
Prof. dr. sc. Mirna Šitum, primarijus, specijalist dermatologije i venerologije, specijalist uže specijalnosti dermatološke onkologije, predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti KBC „Sestre milosrdnice” u Zagrebu.

Kada sam prije desetak godina susrela, a kroz naredna druženja i bolje upoznala Anu Pflumm, iznimno me zaintrigirala. Prvo kao dermatologa, a potom i kao ženu - svojim profesionalnim pristupom, radom i rezultatima koje postiže sa svojim klijenticama. Godinama sam u svom poslu susretala pacijentice na kojima bih zapažala nečije nestručne postupke uljepšavanja, a koji su se očitovali u nepravilnom i neurednom razlijevanju pigmenta preko rubova usana ili preko cijelih kapaka. Pitala sam se koliko tim ženama treba vremena da sakriju posljedice loše nanešene trajne šminke koja im je trebala olakšati život i učiniti ga lagodnijim te sam razmišljala o tome koliko su samo nesretne žene koje su se s punim povjerenjem predale u ruke nekome tko je ozbiljno ugrozio njihov izgled i učinio im buđenja traumatičnima!

ZAŠTO SAM SE ODLUČILA ZA TRAJNU ŠMINKU

Kao žena često sam, s obzirom na mnoge profesionalne i obiteljske obveze, brojna putovanja, stalnu žurbu i nedostatak vremena i sama poželjela trajnu šminku, no, priznajem, nisam se usudila iz više razloga. Budući kakva sam sve lica vidjela, prvenstveno sam imala strah od nestručno izvedenog tretmana, a kako sam bila nedovoljno upućena, strepila sam i od bolova te nelagode za koju sam mislila da bih trebala ¡strpjeti u tom postupku. Uvidom u bogat foto-opus klijenata gđe. Pflumm, odmah sam se, kao žena, odlučila prepustiti njenim rukama. No, kao profesionalnog medicinara zanimalo me i nekoliko drugih detalja. Boraveći u prostorima u kojima gđa. Pflumm radi, uvjerila sam se u higijensku razinu koja zadovoljava kriterije vrhunske medicinske institucije. Čitajući deklaracije na originalnim pigmentima, uočila sam medicinski provjerene i alergološki testirane pripravke, a proučavajući uređaje shvatila sam da je riječ o najsuvremenijoj tehnologiji dostupnoj samo u medicinski osviještenom svijetu. Uz iznimnu pedantnost i strpljivost gđe. Ane, upoznavanje njenih uglednih klijentica i uspješnih, medijski eksponiranih dama hrvatske svakodnevice, učvrstilo je moju odluku da postanem njen klijent.

KAKO JE PROTEKAO TRETMAN

Ubrzo sam došla na višesatni tretman trajne šminke. S obzirom na to da sam petnaestak godina intenzivno Čupala obrve u obliku tanke crte, one su se značajno prorijedile i više nisam na spontan način mogla postići njihovu gustoću, niti oblik. Trajnom šminkom dobila sam precizno iscrtane obrve koje potpuno, bojom i debljinom, imitiraju dlačice, a gustoćom - moje obrve iz rane mladosti. Također sam godinama, s manjim ili većim uspjehom, olovkom iscrtavala crtu na rubu gornjeg i donjeg kapka. Problem simetričnosti je postajao sve veći jer je i moja dioptrija napredovala pa više nije bilo govora o preciznosti. Iz istog sam razloga odustala od iscrtavanja crte tušem, a olovke nikada nisu dovoljno precizne. Zato sam se odlučila za trajnu šminku i na kapcima i to u obliku diskretnih linija između trepavica na gornjem kapku te uz sami rub trepavica na donjem kapku. Linija na gornjem kapku je stvorila i dojam gušćih trepavica te vizualno povećala oči. Primjereno mojoj dobi, iznad gornje usnice počele su se nizati sitne okomite boriće, čija je posljedica diskretno razlijevanje ruža. To bi bilo osobito uočljivo kada bih stavljala masniji i tamniji ruž. Stoga sam se odlučila i na obrub s potpunim sjenčanjem usana trajnom šminkom, koji je tek za nijansu bio naglašeniji od prirodnog pigmenta mojih usnica. Ovaj postupak me posebno uočljivo kada bih stavljala masniji i tamniji ruž. Stoga sam se odlučila i na obrub s potpunim sjenčanjem usana trajnom šminkom, koji je tek za nijansu bio naglašeniji od prirodnog pigmenta mojih usnica. Ovaj postupak me posebno oduševio jer mi je sad dostatno nanijeti sjajilo za usne bez ikakvog ruža. Nakon ovih iskustava s trajnom šminkom, savjetovala bih je svakoj zaposlenoj ženi koja živi brzim stilom života, koja u svakoj prilici mora izgledati njegovano i privlačno. Tako će u poslovnim situacijama, na plaži, u bazenu, tijekom sportskih aktivnosti te u svim drugim prilikama izgledati dotjerano i njegovano. Moja preporuka je gđa. Pflumm, njen stil i kvaliteta permanentnog make-upa.

"MOJA PREPORUKA JE ANA PFLUMM, njen stil i kvaliteta permanentnog make-upa."

“S TRAJNOM ŠMINKOM ŽIVOT JE KOMOTNIJI”
Helga Vlahović-Brnobić

“Ana Pflumm je visokoobrazovana u svom području i zapravo tu nema konkurencije. Stavljanje permanentnog make-upa na lice je vrlo zahtjevan posao i ona mu pristupa s puno ljubavi kako bi iz jednog lica izvukla ono najbolje. Savjetovanje je vrlo važno, jer se ljudi vide drukčije nego što ih vide drugi i nekad sami žele nešto što im zapravo nije primjereno. Kroz razgovor se trebaju definirati očekivanja i mogućnosti.

Ja četiri godine imam permanentni make-up na usnama, kapcima i obrvama. Trenutačno na licu uz to imam samo kremu i maskaru. Nakon prvog tretmana bilo mi je čudno izići na ulicu bez trunke šminke, no sad sam se na to naviknula jer znam da uvijek izgledam njegovano i uredno. Za neke posebne prilike ipak se dodatno našminkam, ali u svakodnevici puno rjeđe nego prije. Postala sam komotnija i ne moram svako jutro stavljati šminku na lice kako bih izgledala kao ja. Ovako čim otvorim oči, izgledam lijepo.”

Moja poruka svakoj ženi koja se jednom odluči za permanent make-up:
Kada prepuštate Vaše lice stručnjaku nemojte gledati samo jedno - cijenu, jer najviša kvaliteta nikad nije bila jeftina. Zato Vam mi garantiramo da Vaš san o bezvremenskoj ljepoti ne postane noćna mora - zauvijek!

INDIVIDUALNI TERMINI ZA SAVJETE I TRETMANE
DOGOVARAJU SE TELEFONOM

00 385 91 127 1902
info.anapflumm@gmail.com

NUESTRA CURA

00 385 91 127 1902
info.anapflumm@gmail.com

INSTITUT ZA LJEPOTU I ZDRAVLJE
ANA PFLUMM permanent make-up expert
TRAJNA ŠMINKA za žene i muškarce