Ljudi sa kojima surađjujem i koje preporučujem...
Instruktor za rad sa psima Robert Kranjčec // Telefon: +385 1 2406 835

Robert Kranjčec
Instruktor za rad sa psima
Licencirani aktivist HKS-a za provođenje
testa socijalizacije za opasne pse

Pansion za pse - Škola za pse
Bogdani III odvojak br. 2; Žitnjak // Zagreb; Hrvatska
Tel. +385 1 2406 835 // Mob. +385 98 414 113
www.pansion-za-pse.com
e-mail: alphadog@pansion-za-pse.com

Robert Kranjčec... poseban čovjek koji voli životinje na svoj način...

Upoznala sam tog divnog čovjeka već prije par godina. Povjerila sam mu moja dva prekrasna ovčara koje neizmjerno volim na cuvanje. Moji peseki postali su česti posjetioci Roberta i svaki put sretni odlazili kod njega i uživali sa svojim prijateljima u igri na predivnom terenu ispred pansiona..

Sve do jednog dana prije 2 mjeseca, kada se u jednom momentu srušio moj svijet sreće. Telefonski poziv Roberta da mi kaže, da moj, San (11 godina ovčar) leži na operacionom stolu i bori se sa životom!! On je uz njega svaku minutu a lječnici čine čudo da moj San ostane na životu... Vjerovala sam Robertu, lječnicima i dragom Bogu da će spasiti moje najmilije, mog Sana ( 11 godina sreće i ljubavi koje mi je poklonio )!

Stvarno desilo se čudo!! Moj San je preživio!! Robert ga je spasio, prepoznao njegov skriveni problem i hitno, profesionalno reagirao, a ostalo je bilo u rukama dragog Boga!!
Roberete hvala Vam za svaku minutu koju ste nakon operacije poklonili mom Sanu, vodili ga svojoj kući, spavali pored njega, hranili ga kao svoje dijete, vodili ga liječniku...

* prvi dan poslije operacije sa Robertom (video)

Nakon svega, kada je sve to prošlo željela sam samo jedno, upoznati tog divnog čovjeka, Roberta, njegov zivot, njegove ideale... Godinama provodi dane, svaki svoj slobodni trenutak uz svoje prijatelje, odgaja ih, čuva, hrani i onda predaje sretne i zadovoljne njihovim gazdama... Gledam ga i divim se... sa kojom ljubavi radi i voli svoj posao. Uvijek nasmijan, a iz očiju mu zrači sreća i zadovoljstvo!

Nema tih novaca sa kojima se moze platiti jedan dan "Pansiona Alpha Dog" - Zagreb, za tu sigurnost, iskustvo, vrijeme, ljubav koje Robert poklanja našim najdražima...

Sretna sam Roberete da sam Vas upoznala i da mog Sana i Bessa "moje sve na svijetu" mogu povjereti upravo VAMA !!! Znam da su sretni sa Vama, da ih čuvate kao i ostale "Vaše goste" da su to Vaši prijatelji i familija...

Sana i Bessa (vidi sliku )

Robert Kranjčec - pročitajte detaljno

Zanimanje za pse počeo sam pokazivati u ranom djetinjstvu. Kako sam bio stariji, želio sam imati i psa sa kojim bih mogao ozbiljno raditi, počeo sam s Rottweilerima. Prve pse koje sam imao bili su odlični kao kućni ljubimci, ali prvog Rottweilera kakvog bih i danas poželio dobio sam na poklon od Nermina Islamčevića, od kojega sam stekao prva znanja o radu sa psima i markiranju. Rando je bio pas kakav mi se neće ponoviti. Pas kojem tada kao vodič nisam bio dorastao. Pas je bio ogroman potencijal za rad. Moji stariji i od mene tada iskusniji kolege to su znali no nisu mi mogli pomoći.

Za takvog psa trebalo je veliko znanje. Rando je imao ekstremne plijenske i obrambene nagone, izuzetno čvrst pas koji je izgarao na terenu.

No dalje od IPO II nismo uspjeli dogurati jer smo tada bili prepušteni sami sebi. Kod mene je dočekao duboku starost i do zadnjih dana ostao je vitalan. Napustio me u 13oj godini života. Tražio sam dugo Rottweilera tih osobina, ali na žalost bezuspješno. Nermin je moj veliki prijatelj koji danas živi i radi u Americi, a svojedobno je bio kapetan Američke reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Novoj Gorici 2001. Nakon njegova odlaska u Ameriku, nastavio sam učiti od gospodina Nenada Novaka. Nakon stečenog znanja i iskustva u moj život ušao je Boško-Boss't Linershoft. Na kojem sam stekao golemo natjecateljsko iskustvo.

Nakon višegodišnjeg rada zaredali su se zapaženi rezultati koji će ostaviti trag u Hrvatskoj radnoj kinologiji.

* Državni prvak u radu za 2004. godinu IPO I
* Drening Memorial 2. mjesto 2005. godina IPO II
* Državni prvak u radu za 2005 IPO III
* Državni prvak u radu za 2006 IPO III
* Svjetsko prvenstvo u radu školovanih pasa 2006. godina IPO III, Nova Gorica 55. mjesto A 90, B 83, C 91
* Državni prvak u radu za 2007 IPO III
* Državni vizeprvak u radu za 2008 IPO III

Pročitao sam mnogo stranica gdje o sebi pišu razne hvalospjeve, smatram da je pas ogledalo svakog trenera i da njegovi rezultati najbolje govore o njemu kao treneru. Stručna educiranost vrlo je bitna za svakog čovjeka koji se želi baviti radom pasa kako bi svom psu postao učitelj a ne mučitelj. Danas u svom timu imam ljude koji su licencirani pri HKS-u kao suci, markiranti, voditelji tečaja, tragopolagači, instruktori za rad.

Hotel za pse - Pansion za pse:
Hotel za pse Alpha Dog Team nalazi se u blizini Domovinskog mosta, 2 km od zagrebačke obilaznice u mjestu Petina, lijepom i ugodnom prirodnom okruženju na prostoru ukupne površine od 20.000 m2 od čega je 4.000 m2 ograđeno čvrstom ogradom visine 2m, a ostalih 16.000 m2 je u namjeni za slobodno kretanje životinja i ograđeno je prirodnom ogradom.

Škola za pse - Dresura pasa:
Posjedovanje pas treba Vam osigurat veliku radost i druženje, ne dodatni teret ili beskrajni izvor frustracije, kao što je nažalost, često slučaj. Bez obzira da li se radi o malom ili velikom psu, mladom ili u godinama, službenom ili psu čuvaru, škola za pse (dresura pasa) Alpha Dog Team stoji Vam na raspolagnju svojim iskustvom i kvalitetom dokazanom brojnim osvojenim domaćim i međunardonim nagradama i priznanjima za dresuru pasa.

doc.dr.sc. Ratimir Lazić // Telefon: +385 1 777 5656

doc.dr.sc. Ratimir Lazić
Specijalist oftalmolog-retinolog
Subspecijalist za bolesti stražnjeg segmenta oka
Voditelj Odsjeka za retinu Klinike Svjetlost

Klinika Svjetlost:
Heinzelova 39, 10 000 Zagreb; Hrvatska
Telefon: +385 1 777 5656 // Fax: +385 1 777 5600
www.svjetlost.hr // e-mail: ratimir.lazic@svjetlost.hr

Obrazovanje: Doc. Lazić završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, specijalizaciju iz oftalmologije pod mentorstvom prof. Nikice Gabrića i subspecijalizaciju iz bolesti stražnjeg segmenta oka u Klinici Svjetlost. Fellowship iz vitreoretinalne kirurgije završio je pod mentorstvom dr. Zorana Tomića, a daljnje kirurško usavršavanje uz dr. Lyndona da Cruza i dr. Carla Claesa.

U znanstvenom obrazovanju docent Lazić završio je poslijediplomski studij iz molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je i magistrirao. Doktorski rad na temu liječenja starosne degeneracije makule obranio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje je i naslovni docent i znanstveni suradnik. Predaje na poslijediplomskom studiju iz oftalmologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Rijeci.

Područje rada: Dr. Lazić bavi se vitreoretinalnom kirurgijom. Primjenjuje pristup minimalno invazivne vitrektomije na 23 i 25 gauge otvore uz tamponadu plinom i silikonskim uljem. Operira hitne retinalne ablacije, kompleksne retinalne ablacije s proliferativnom retinopatijom, proliferativnu dijabetičku retinopatiju i trakcijske dijabetičke retinalne ablacije, makularnu patologiju (makularne rupture, celofanske makulapatije i vitreo-makularni trakcijski sindrom), ozljede oka s odstranjivanjem stranih tijela iz dubine oka, upalne bolesti oka (uveitise i endoftalmitise) te krvarenja i zamućenja staklovine. U pacijenata s mrenom radi kombinirani pristup ultrazvučne operacije mrene i vitrektomije.

Docent Lazić također operira mrene ultrazvučnom metodom s ugradnjom standardnih, multifokalnih, toričnih i iris-claw leća. Ugrađuje i fakične ICL intraokularne leće te skleralno fiksacijske leće. Do sada je izveo preko 2000 vitrektomija i preko 6000 operacija mrena.

doc.dr.sc. Ratimir Lazić - pročitajte detaljno

Uvođenje novih metoda: Doc. Lazić među prvima je primjenjivao fotodinamsku terapiju u liječenju starosne degeneracije žute pjege (2004.), prvi u regiji i među prvima u svijetu primjenjivao anti-VEGF liječenje starosne degeneracije žute pjege i dijabetičke retinopatije (Avastin 2005., Lucentis 2007., Ozurdex 2008., Eylea 2011., Fovista 2014., Pascal laser za dijabetičku retinopatiju 2015., Noctura400 masku za dijabetičku retinopatiju 2016.). U Hrvatskoj među prvima radi minimalno invazivne vitrektomije na male otvore 23 i 25 gauge uz uporabu krovnog svjetla i vitalnih boja (Dual Blue i Brilliant peel) te visoko frekventni vitrektom 5000 rezova u minuti.

Publikacije i istraživanja: Objavio je 14 radova indeksiranih u CC-u od kojih su najznačajniji pionirski radovi iz područja liječenja strosne degeneracije makule Avastinom i fotodinamskom terapijom (Graefe Archives 2006, Ophthalmology 2007, Retina 2013). Voditelj je istraživanja u Klinici Svjetlost kao dio velike međunarodne multicentrične studije za Fovistu, novi sljedeći lijek u liječenju starosne degeneracije žute pjege.

Članstvo u udrugama: Redovni je član Američkog društva retinalnih specijalista od 2005. godine i redovito sudjeluje na godišnjim sastancima od 2006 g. (Palm Springs, Hawaii, Vancouver, New York, Boston, Toronto, San Diego, Beč, San Fracisco).

Glavne publikacije:
- Treatment of anti-vascular endothelial growth factor-resistant diabetic macular edemawith dexamethasone intravitreal implant; LAZIC R, Lukic M., Boras I., Draca N.,Vlasic M., Gabric N., Tomic Z. ; Retina 2013, Aug 22.
- Potencial beneficial role of sevelamer hydrochloride in diabetic retinopathy;Draca N., LAZIC R, Simic P., Dumic-Cule I., Luetic AT,Gabric N.; Med Hypotheses2013 Apr;80(4):431-5.
- Anti-VEGF in treatment of diabetic macular edema; Boras I., LAZIC R, GabrićN.,Lukić M., Dekaris I.; Collegium Antroplogicum. 35(Suppl2):15-8,2011Sep
- AntiVEGF in Treatment of Central Retinal Vein Occlusion; LAZIC R, Boras I., VlasicM., Gabric N., Tomic Z.; Collegium Antropologicum.34(Suppl2):69-72,2010 Apr.
- Comparison of Diffractive and Refractive Multifocal Intraocular Lenses in PresbyopiaTreatment; Barišić A., Dekaris I., Gabric N., Bohac M., Romac I., MravicicI., LAZIC R ; CollegiumAntropologicum.32(Suppl2):27-31,2008 Oct.
- Verteporfin therapy and intravitreal bevacizumab combined and alone in choroidal neovascularizationdue to age –related macular degneration; LAZIC R, Gabric N.;Ophthalmology.114(6):1179-1185, 2007 Jun.
- Blue light filtering intaraocular lenses in phacoemulsification cataract surgery; BarišićA., Dekaris I., Gabric N., Bosnar D., LAZIC R, Martinović ZK, Krstonijević EK, ; Collegium Antropologicum.31(Suppl1):57-60,2007 Jan.
- Photodynamic therapy combined with intravitreal bevacizumab (Avastin) in treatment withchoroidal neovascularization secondary to age related macular degeneration;LAZIC R, Gabric N.; Dekaris I., Gavric M., Bosnar D; Collegium Antropologicum.31(Suppl1):71-75,2007 Jan.
- Intravitreal bevacizumab (Avastin) in tretment of neovascular age related maculardegneration; LAZIC R, Gabric N.; Dekaris I., Šarić B, Gavric M.; CollegiumAntropologicum. 31(Suppl1):77-87,2007 Jan.
- Intravitreally administered bevacizumab (Avastin) in a minimally classic and occult choroidalneovascularization secondary to age related macular degneration; LAZIC R,Gabric N.; Graefes Archive for Clinical and Experimental Opthalmology 245(Suppl1):68-73, 2007 Jan.
- Influence of interleukin-1 alpha and tumor necrosis factor – alpha production on cornealgraft survival; Bosnar D., Dekaris I. Gabric N., Markotic A., LAZIC R.,Spoljaric N.; Croatian Medical Journal 47( Suppl 1): 59-66, 2006 Feb.
- IL -1 alphaproduction in human corneal scars; Dekaris I., Gabric N., Bosnar D., Gagro A.,Markotic A., LAZIC R.; Collegium Antropologicum. 29(Suppl1):81-84,2005.
- Gastricpentadecapeptide BPC 157 promotes corneal epithelial defects healing in rats;LAZIC R., Gabric N., Dekaris I., Bosnar D., Boban – Blagaic A., Sikiric P.;Collegium Antropologicum. 29(Suppl1):321-325,2005 Jun.
- Multylayer vs.monolayer amniotic membrane transplantation for deep corneal ulcer treatment;Dekaris I., Gabric N., Mravicic I., Karaman Z., Katusic J., LAZIC R., Spoljaric N.; Collegium Antropologicum. 25(Suppl5):23-28,2001 Jun.

INDIVIDUALNI TERMINI ZA SAVJETE I TRETMANE
DOGOVARAJU SE TELEFONOM

00 385 91 127 1902
info.anapflumm@gmail.com

NUESTRA CURA

00 385 91 127 1902
info.anapflumm@gmail.com

INSTITUT ZA LJEPOTU I ZDRAVLJE
ANA PFLUMM permanent make-up expert
TRAJNA ŠMINKA za žene i muškarce